Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Sluisstraat 8 in Deventer 7411 EG

Sluisstraat 8

7411 EG Deventer
Vraagprijs € 1.295.000,- k.k. Beschikbaar

Omschrijving

Unieke kans: prachtig woon-werkpand op steenworp afstand van het centrum van Deventer zoekt nieuwe eigenaars!

Deze fantastische vrijstaande woning met belendend pakhuis uit 1906 is in 2002/2003 geheel gerenoveerd en herbergt de ideale combinatie van authentieke sfeer en modern wooncomfort. Het pand is een rijksmonument en biedt met een pakhuis van vier verdiepingen, een
...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 222 m² In units vanaf 25 m² Aantal lagen 4
Lees meer

Omschrijving

English translation below
Unieke kans: prachtig woon-werkpand op steenworp afstand van het centrum van Deventer zoekt nieuwe eigenaars!

Deze fantastische vrijstaande woning met belendend pakhuis uit 1906 is in 2002/2003 geheel gerenoveerd en herbergt de ideale combinatie van authentieke sfeer en modern wooncomfort. Het pand is een rijksmonument en biedt met een pakhuis van vier verdiepingen, een woonhuis van drie verdiepingen en volledige onder keldering enorm veel ruimte. Als kers op de taart ligt om het pand een royale omringende tuin aan de rand van de binnenstad van Deventer, op enkele honderden meters van de Brink.


Het karakteristieke pand ligt in een gewilde buurt, aan de rand van de Raambuurt. De buurt is volop in ontwikkeling, waar de bouw van de Senzorapanden en het Sluiskwartier een voorbeeld van zijn. Het sfeervolle centrum van Deventer ligt om de hoek. Hier vindt u allerhande winkels en horecagelegenheden. Ook scholen, openbaar vervoeraansluitingen, sportverenigingen en gezondheidsvoorzieningen bevinden zich in de nabijheid. Binnen een paar minuten bent u bij de rivier de IJssel, waarlangs u eindeloos kunt wandelen. Kortom, u woont heerlijk rustig op een prachtige locatie en heeft de stad binnen handbereik!

INDELING
Kelder: Het pand is volledig onderkelderd. Dankzij de hoogte van de kelder, de vele ruimte, de aanwezige verwarming en de ramen heeft u hier legio mogelijkheden.

Begane grond: U stapt het woonhuis binnen via de enkele voordeur. Het pakhuis bereikt u via de dubbele openslaande deuren. De aparte entree zorgt ervoor dat u wonen en werken kunt scheiden.

U wordt in de woning verwelkomt via de entree met meterkast, die u naar de ruime hal leidt. In de hal vindt u karakteristieke houten trappen naar de eerste verdieping, de afgesloten trap naar de kelder en een toiletruimte met fonteintje. Vanuit de hal heeft u toegang tot de woonkamer, eetkamer en keuken. De sfeervolle woonkamer ligt aan de voorzijde van de woning en is voorzien van een fraaie eikenhouten vloer, een plafond met sierlijsten, twee langgerekte ramen, een open haard, twee inbouwkasten en en-suitedeuren naar de eetkamer. Vanuit de gezellige, riante eetkamer geven en-suitedeuren toegang tot de serre. Ook in de eetkamer beschikt u over een open haard en twee inbouwkasten. De serre baadt in het licht dankzij de raampartijen die bijna van plafond tot vloer reiken en de dubbele deuren naar de tuin. Hier kunt u heerlijk lezen, studeren of werken, en heeft u het gevoel buiten te zijn. De aparte keuken is in een U-vorm opgesteld en geeft via een openslaande deur toegang tot de tuin. In de keuken treft u een vijfpits gasfornuis, afzuigkap, combi-oven, vaatwasser en geiser. Een inbouwkast biedt extra opbergruimte.
Vanuit de entree in het pakhuis komt u in de grote hal, waar u de meterkast, houten trapopgang naar de eerste verdieping en toiletruimte met fonteintje vindt. De hal geeft toegang tot een groot kantoor met keukenblok. In de hal en het kantoor zijn de houten balken zichtbaar, wat de ruimtes een authentieke sfeer geeft. In het kantoor ligt een nette vloerbedekking. Buitenom bereikt u de achter het kantoor gelegen grote berging, waar in een kast de cv-opstelling van het pakhuis keurig is weggewerkt.

1e verdieping:
Via de overloop met dakraam op de eerste verdieping in het woonhuis bereikt u drie ruime slaapkamers en de badkamer. De eerste, riante slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde van de woning. Dubbele openslaande deuren geven toegang tot het balkon, van waar u een rustgevend uitzicht heeft over de tuin. Twee inbouwkasten zorgen voor veel opbergruimte. De tweede slaapkamer is gelegen aan de voorzijde, en heeft twee grote ramen en een inbouwkast. De derde slaapkamer bevindt zich ook aan de voorzijde. Deze is wat kleiner en biedt via dubbele openslaande deuren toegang tot een charmant balkon. In alle kamers ligt een originele houten vloer. De badkamer is comfortabel groot en uitgerust met een ligbad, aparte inloopdouche met regen- en handdouche, toilet en twee wastafels. Een groot raam zorgt voor natuurlijke lichtinval en ventilatie.
Op de eerste verdieping in het pakhuis heeft u via de lange overloop toegang tot twee grote kantoren. Het kantoor aan de achterzijde van de woning is bijzonder fraai door de vele omringende ramen en het uitzicht op de omringende tuin.

2e verdieping:
De overloop op de tweede verdieping van het woonhuis geeft toegang tot de vierde slaapkamer, een aparte wasruimte en een extra kamer. De slaapkamer ligt aan de achterzijde van de woning en heeft een groot raam met uitzicht op de tuin. In de wasruimte treft u de aansluitingen voor de wasmachine en droger, een wastafel en de cv-opstelling (Nefit, 2002, laatste onderhoudsbeurt in 2018). De extra kamer is ideaal voor bijvoorbeeld extra opbergruimte. Ook op deze verdieping ligt een originele houten vloer.
Vanaf de overloop op de tweede verdieping van het pakhuis bereikt u de grootste kantoorruimte, die zich uitstrekt over de volledige lengte van het pand. De vele ramen en ruimte maken dit een comfortabele ruimte om te werken.

3e verdieping:
Het pakhuis telt een derde verdieping, waar u via de overloop in een groot kantoor met diverse dakramen en een raam aan de voorzijde komt. Grenzend aan het kantoor is een aparte berging.

Buiten:
Als u ergens helemaal tot rust kunt komen, is het wel in de royale tuin die dit rijksmonument omringt. Aan de achterzijde van het pand is een betegeld terras, de rest van de tuin bestaat uit een goed onderhouden gazon met planten en bomen. De achtertuin ligt op het zuiden: u kunt dus altijd ontspannen in de zon of in de schaduw van een van de bomen en de zonneschermen. Ook met druilerig weer kunt u van uw tuin genieten op het terras met overkapping en houtkachel achter in de tuin of op de veranda met open haard die zich links voor de woning bevindt.

De bijzonderheden van deze woning
- Rijksmonument dat ideaal is als woon-werkpand
- In 2002/2003 geheel gerenoveerd
- Woonhuis met drie verdiepingen
- Fraai houten trappenhuis
- Sfeervolle woonkamer met en-suitedeuren naar de eetkamer
- Lichte serre
- Vier slaapkamers, twee balkons en veel bergruimte
- Belendend pakhuis met vier verdiepingen
- Vijf grote kantoren en diverse bergruimtes
- Pand volledig onderkelderd
- Royale, omringende tuin met betegeld terras, gazon, bomen, veranda en overkapt terras
- Eigen oprit
- Rustig gelegen nabij het centrum
- Gedaan in 2002/2003: badkamer, keuken, waterleiding, alle elektra, verwarming, riolering en hemelwaterafvoer vernieuwd, daken en goten geheel gerenoveerd, muren en plafonds geïsoleerd en brandvertragend gecompartimenteerd, et cetera
- Bouwjaar: 1906

Gebruiksoppervlakte kantoor: 222 m2
Overige inpandige ruimte kantoor: 14 m2
Inhoud kantoor: 642 m3

Gebruiksoppervlakte woonhuis: 178 m2
Overige inpandige ruimte: 134 m2
Gebouw gebonden buitenruimte: 6 m2
Inhoud: 1004 m3

Totale perceeloppervlakte: 530 m2
Unique opportunity: live/work space on a close distant of the city centre of Deventer is looking for new owners!
This amazing detached house with adjacent warehouse from 1906 is completely renovated in 2002/2003 and is providing the perfect combination of an authentic atmosphere with a modern living comfort. The property has the status of national monument and offers endless space with a four floors warehouse, a living house with three floors and a basement below the full property. As icing on the cake, the property is fully surrounded by a garden and is located at the edge of the city centre of Deventer, just a few hundred meters away from the Brink.

The characteristic property is located in a popular area, on the edge of the neighbourhood Raambuurt. The neighbourhood is constantly developing, with the Senzopanden and the Sluiskwartier as an example. The attractive centre of Deventer with all its shops, bars and restaurants is located just around the corner. Futhermore, there are several schools, public transport and sport clubs are located in the direct area. The river the IJssel is located just a few minutes away, along which you can walk endlessly. In short, here you will live in peace on a beautiful location with the city within reach!

PROPERTY DESCRIPTION
Basement: There is a basement covering the entire property. Thanks to the height of the basement, the amount of space, the heating system and the windows, the basement gives you endless possibilities.
Ground floor: You enter the living area through the front door. The warehouse is reachable through separate double doors. The two different entrances make it possible to fully separate living and working.
You enter the property in an entrance hall with meter cupboard, that leads you to the central hallway. In the hallway, you find the characteristic wooden stairs to the first floor, the closed stairs to the basement and a toilet with hand basin. Through the hallway you can enter the living room, dining room and kitchen. The atmospheric living room is located at the front of the house and is provided with a beautiful oak floor, ceiling mouldings, two large windows, a fireplace, two fitted wardrobes and en-suite doors to the dining room. Through the cozy and spacious dining room you access the conservatory. The dining room is also provided with a fireplace and two fitted wardrobes. The large windows from the floor to the ceiling and the double doors in the conservatory provide beautiful daylight. The conservatory provides you with an amazing space to read, study or work and gives you this free feeling of being outside. The closed kitchen is arranged in a U-shape and gives access to the garden through a sliding door. In the kitchen you will find a five-burner gas cooker, extractor hood, combi oven, dishwasher and water heater. A fitted wardrobe offers extra storage space.
Through the entrance of the warehouse you enter a large hall, where you will find the meter cupboard, wooden stairs to the first floor and a toilet with hand basin. The hallway gives access to a large office with a separate kitchen unit. The wooden beams are visible in the hall and the office and give both rooms an authentic atmosphere. The office is provided with a neat carpet. Behind the office a large storage space is reachable through the garden. In the storage space the central heating system is concealed in a cupboard.

First floor
The landing on the first floor gives access to three spacious bed rooms and the bathroom. The first, royal bedroom is located at the rear of the house. Double doors give access to the balcony, from where you have a calming view over the back garden. The two built-in wardrobes provide you with plenty of storage space. The second bedroom is located at the front of the house and is provided with two large windows and a built-in closet. The third bedroom is located at the front of the house as well. This bedroom is a bit smaller and provided with two double doors to a charming balcony. All bedrooms are provided with an original wooden floor. The comfortable, large bathroom is equipped with a bathtub, separate walk-in shower with rain and hand shower, toilet and two sinks. A large window provides natural light and ventilation.
On the first floor of the warehouse you can find two large office rooms. The office at the rear of the house is particularly beautiful due to the many surrounding windows and the view of the surrounding garden.

Second floor:
The landing on the second floor gives access to the fourth bedroom, a separate laundry room and an extra room. The bedroom is located at the rear of the house and has a big window with garden view. In the laundry room you will find the connections for the washing machine and dryer, a sink and the central heating system (Nefit, 2002, last maintenance in 2018). The extra room is ideal for extra storage space, for example. This floor is also provided with an original wooden floor.
From the landing on the second floor of the warehouse you reach the largest office space, which extends to the entire length of the building. The many windows and amount of space make this a comfortable spot to work.

Third floor:
The warehouse has a third floor, through which you enter a large office with various skylights and a window at the front of the building. Adjacent to the office is a separate storage room.

Outside:
If you can completely unwind somewhere, it is in the spacious garden that surrounds this national monument. There is a tiled terrace at the rear of the property and the rest of the garden consists of a well-kept lawn with plants and trees. The back garden faces south: you can always relax in the sun or in the shade of one of the trees and the sunshades. Even with drizzling weather you can enjoy your garden on the covered terrace with wood stove in the back of the garden or on the veranda with fireplace that is located to the left of the house.

Property features
- National monument that is ideal as a live/work space
- Completely renovated in 2002/2003
- Three-storey residential house
- Beautiful wooden staircase
- Atmospheric living room with en-suite doors to the dining room
- Bright conservatory
- Four bedrooms, two balconies and lots of storage space
- Adjoining four storey warehouse
- Five large offices and various storage spaces
- Basement below the full property
- Spacious, surrounding garden with tiled terrace, lawn, trees, veranda and covered terrace
- Own driveway
- Quiet location near the centre
- Renovated in 2002/2003: bathroom, kitchen, water works, all electricity, heating system, sewerage and rainwater drainage renewed, roofs and gutters completely renovated, walls and ceilings insulated and fire retardant compartmentalised, et cetera
- Year of construction: 1906

Floor area office: 222 m2
Other indoor office space: 14 m2
Capacity office: 642 m3

Floor area of the house: 178 m2
Other indoor space: 134 m2
Building-bound outdoor space: 6 m2
Capacity: 1004 m3

Total plot area: 530 m2
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 1.295.000,- kosten koper Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1906 Bouwjaar toelichting Grootschalige renovatie 2002/2003 Indeling Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 222 m² Woonoppervlakte 178 m² Perceeloppervlakte 530 m² Diversen In units vanaf 25 m² Locatie toelichting Aan de rand van het historische centrum van Deventer gelegen. Aantal lagen 4 Woonruimte Woonruimte aanwezig
Hoofdfunctie
Kantoorruimte
Oppervlakte
222 m²
In units vanaf
25 m²
Aantal verdiepingen
4
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming, kamerindeling
Luchtbehandeling
Airco, mechanische ventilatie
Verzamelgebouw
Receptie, kantine, vergaderruimte, sanitair, pantry/keuken
Meetcertificaat aanwezig
Ja

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring